Blockchain.info

 

Specs Omschrijving
Type wallet Online wallet
Ondersteunt type crypto Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH)
Beveiliging 2FA, Backup Phrase, Email, Block Tor request
Mobile app Iphone en Android
Coins kopen BTC via Coinify, ETH is (nog) niet mogelijk
Ingebouwde Exchange BTC en ETH
Bijzonderheden App heeft een Bitcoin Merchant Map functie

Blockchain.info is een van de meest populaire online wallet voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH). Verassend genoeg is het ook mogelijk om de taal van je wallet in het Nederlands te zetten.

Er is een optie in de wallet om Bitcoins te kopen via Coinify. Het is mogelijk om met EUR, DKK, GBP en USD Bitcoins te kopen.

Door de gebruiksvriendelijke layout en verschillende lagen van security geeft Blockchain.info de gebruiker een vertrouwd gevoel. Er zijn drie lagen security die ondersteunt wordt:

  1. Standaard email en Backup phrase
  2. 2-Factor-Authentication met behulp van Google Authenticator
  3. Block tor requests – Via Tor kunnen anonieme aanvragen komen en wordt ook gebruikt door hackers. Als je zelf geen Tor gebruikt zou ik deze optie aanzetten.Verder geeft blockchain een overzicht zoals je die op je bankrekening zou verwachten. Het enige verschil is dat het adres waar we naar toe sturen niet altijd hetzelfde hoeft te zijn, terwijl het wel naar dezelfde wallet gaat. Dus weten we niet of het adres een wallet was van een exchange of de AH om de hoek. Daarom is het mogelijkheid om je eigen omschrijving bij te zetten naast de transactie.

Mobiel

De wallet is ook via de telefoon te benaderen na het dowloaden via de App store of Google Play. Om de wallet op je mobiel te gebruiken maak je gebruik van Mobile App Pairing Code onder de optie “Settings” als je ingelogd bent op de site.De app geeft je een overzicht van je huidige BTC en ETH waarde in de gewenste valuta. Het is mogelijk om BTC en ETH te versturen en ontvangen. De app werkt erg soepel en is logisch in gebruik.

Bitcoin Merchant Map

De Bitcoin App heeft nog iets leuks, een Bitcoin Merchang Map. Hiermee kan je met behulp van een map zien welke winkels/restaurants Bitcoins accepteren of waar een BTC ATM aanwezig is. Super handig als je op vakantie bent of gewoon nieuwsgierig bent waar je je Bitcoins kunt uitgeven.

Een wallet aanmaken

Op de homepage van Blockchain kan je al snel een wallet aanmaken door op “Get a free wallet” te klikken.  Hierna kom je op een loginscherm waar je alleen een email en nieuwe wachtwoord hoeft in te voeren.

Na het lezen en afvinken van de “Terms of Service” kan je klikken op “Continue” en je bent eigenaar van een wallet.  Zorg dat je meteen alle veiligheidsmaatregelen neemt voor je überhaupt iets naar je wallet stuurt. De balk bij “Security Center” geeft een indicatie aan hoe veilig je wallet is. Let op: na 10 minuten logt het systeem automatisch uit, dit kan je aanpassen onder “Settings”, “Preferences”, “Auto Logout”

Je kan dus vrij snel een wallet aanmaken en beginnen op Blockchain.

Leave a Comment

%d bloggers like this: