Bitonic

Bitonic is een Nederlandse onderneming die een eigen voorraad van Bitcoins heeft. Hiermee kunnen transacties binnen enkele minuten afgehandeld worden. Dit doen ze al sinds 2012, hun voorraad is te zien op de site. Houd rekening mee dat de eerste transactie boven de € 50,- wat langer kan duren omdat er een eenmalige rekeningverificatie is vereist. Deze wachttijd heeft mij in het verleden flink wat ellende bespaard, maar dat heeft meer te maken met mijn eigen geweldige intelligentie.

Snelheid en service

Voor de eenmalige rekeningverificatie gaat het proces het snelst als je een ING, ABN of  SNS rekening hebt (volgens de website). Ik heb zelf een Rabo rekening en de eerste transactie koste mij maar enkele uren. Het proces is online te volgen en geeft mij veel vertrouwen in het proces.

De tweede keer dat ik een transactie plaatsten had ik binnen 5 min. mijn BTC in mijn wallet. Ook hier is het proces duidelijk te volgen op de site.

Betalingen zijn mogelijk via:

  • Ideal
  • MyBank
  • Bancontact

Telefonisch is Bitonic goed te bereiken. Ik heb geen lange wachttijden ervaren. Daarnaast is men uiterst behulpzaam in het beantwoorden van vragen.

Wacht maar er is meer

Naast het verkopen van Bitcoins leveren zij nog andere diensten:

Kennisdeling:

Naast het uitgeven van Bitcoins geven zij ook voorlichting over Bitcoin. Zij organiseren activiteiten als trainingen, presentaties, workshops, research, etc. Er staan geen kleine namen op de website denk hierbij aan organisaties zoals de Politie, Baker & McKenzie, Equens, DeNederlandseBank, Belastingdienst (uiteraard), Erasmus Universiteit, TU Delft, etc.

Ik vind dit voor een organisatie altijd een goed plan. De beste manier om iets te leren is om het aan andere uit te leggen.

Exchange – BL3P

Daarnaast hebben ze ook hun eigen exchange genaamd BL3P. Ik heb me hier (nog) niet in verdiept. Op het moment van schrijven wordt er gehandeld in LTC en BTC.

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: