Exodus

Specs Omschrijving
Type wallet Desktop wallet
Ondersteunt type crypto Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), BCash (BCH), Litecoin (LTC) en veel meer
Beveiliging Login op desktop en Backup Phrase
Mobile app Niet mogelijk
Coins kopen Niet mogelijk
Ingebouwde Exchange Ja, maakt gebruik van ShapeShift.io
Bijzonderheden Ondersteunt veel coins, mooie visualisatie en erg gebruikersvriendelijkExodus is een desktop wallet, wat betekent dat je deze wallet op je computer moet installeren. De wallet is uiterst gebruikersvriendelijk en werkt snel. Je kan verschillende wallets openen voor een groot aantal coins, dit varieert van de bekende Bitcoin, Ethereum, BCash tot de minder bekende coins als Golem en FunFair. Uiteraard is het mogelijk om de “Backup Phrase” te downloaden om toegang tot al je wallets te krijgen. De portfolio optie geeft in één oogopslag al je coins weer, zie voorbeeld hieronder.

Voorbeeld Exodus portfolio

Wallet transactie overzicht

Voor ieder coin is er in Exodus een overzicht van alle transactie met de bijbehorende aantal coins die verstuurd of ontvangen zijn. Ook conversies met de exchange worden hier weergegeven bijv. van BTC naar Dash. Het wisselen van coin wallets gaat soepel omdat alles lokaal op je computer draait.

 

Een Exodus wallet aanmaken

Na installatie worden er voor Bitcoin en Ethereum automatisch wallets aangemaakt en deze zijn altijd actief. Onder “Settings” kunnen diverse coins worden geactiveerd, er wordt dan ook automatisch een wallet aangemaakt. Rechts zijn de links te vinden naar de website , de subreddit en twitter van de betreffende coin.

Exchange

Exodus maakt gebruik van ShapeShift om verschillende coins te wisselen. ShapeShift is een exchange die veel verschillende coins ondersteunt. Men kan Bitcoins wisselen voor Ethereum of andere minder bekende coins als Reddcoin en SALT. Voor sommige coins moet je een miners fee betalen. Exodus houd naar eigen zeggen geen fees achter.Conclusie

Exodus is een hele fijne wallet om te gebruiken als je meerdere coins in je portfolio wilt houden. Het ondersteunt niet alle coins, maar heeft wel een duidelijk roadmap wat ze willen ondersteunen in de toekomst. De ingebouwde exchange maakt het makkelijk om van diverse coins te wisselen. Exodus bouwt stevig aan de weg om meer coins te ondersteunen en beveiliging te verbeteren. Momenteel staat de 2-Factor Authentication Support op de agenda.

 

 

 

1 Comments

Leave a Comment

%d bloggers like this: