Geen toegang tot m’n wallet…

Op 6 november heb ik een wallet aangemaakt op Blockchain.info met een achtelijk lange wachtwoord. Rond gekeken en ik had via een vriend gehoord dat Bitonic erg snel was. Uiteindelijk gekeken en opBitonic.nl een transactie geplaatst, omdat het mijn eerste transactie was moest mijn IBAN geverifieerd worden.

Dit zou enkele uren kunnen duren, gelukkig maar…. want ik was op blockchain.info automatisch uitgelogd… en ik kon niet meer terug inloggen met mijn net verzonnen wachtwoord.

Na vele malen proberen en de status van mij transactie op Bitonic.nl volgen besloot ik Bitonic.nl te benaderen (eerst mail daarna telefonisch) om mijn transactie stop te zetten en de bitcoins naar een andere wallet te sturen. Gelukkig waren ze behulpzaam en reageerden ze snel. Hierna heb ik ervoor gezorgd dat ik alle maatregelen heb genomen om toegang tot mijn wallet veilig te stellen.

Wat heb ik hiervan geleerd? Zorg dat je altijd je wallet veilig stelt met behulp van de volgende methodes:Mnemonic recovery phrase

Dit zijn 12 woorden die je offline ergens dient op te slaan, met behulp van deze 12 woorden kan je een wallet weer herstellen. Dit is een stuk makkelijker dan een lange code op te schrijven zoals:

xprv9s21ZrQH143K2PXgtDvNp1e5Mzxncb3D3qM7pcXEp6eaSZ8HNaUxb18ohbw9jqRkGaYhquPmn1rH2BxnQ54uEMrw8xxaUSo3KxnrCJ3AaD7

2FA

2 Factor Authentication is een manier om naast je wachtwoord ook een gegenereerde code in te voeren. Dit kan via een sms of een google authenticator. Google authenticator is gewoon een app die je kan downloaden in de appstore of playstore.

Email

Zorg dat je een email hebt ingevuld, mocht je een wachtwoord kwijt zijn dan kan je deze vaak nog via email herstellen. Bonus tip: zorg ook dat je een aparte email address aanmaakt die je alleen gebruikt voor online zaken.

Testen, testen, testen!

Gooi je wallet weg en probeer deze weer opnieuw te herstellen. Maak eerste een klein bedrag over voor je er volledig op inzet. Dit zorg voor veel meer zekerheid dat je backup werkt en niet alles kwijt bent mocht het zover komen.1 Comments

Leave a Comment

%d bloggers like this: