RaiWallet.com

Voor Raiblocks (XRB) is een online wallet beschikbaar, RaiWallet.com. Dit is het equivalent van Blockchain voor BTC, ETH en BCC.

Account aanmaken

Het aanmaken van een nieuwe wallet is heel simpel, klik op “Sign up” rechtsboven in de website. Vul je email en bedenkt een password. Je komt op een scherm uit met je seed en identifier. Je seed is je wallet, login en wachtwoord. Bewaar deze dus goed.

Home

In het hoofdmenu vinden we een overzicht van onze total wallet. Ook zijn alle adressen van alle accounts te vinden in één overzicht.

Door op “Receive”  te klikken, je account te selecteren en de hoeveelheid in te vullen wordt er een QR code gegenereerd. Hiermee is het mogelijk om snel bedragen naar het juiste adres over te maken.  Ook is het hier mogelijk om een nieuw account te genereren. Een nieuw account is gekoppeld aan jou huidige wallet, je maakt dus geen nieuwe wallet aan. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je niet wilt dat je zender weet hoeveel XRB al naar jou account is gestuurd. Omdat alles openbaar is kan men zien hoeveel XRB overgemaakt is naar een betreffende account.

Door op “Send” te klikken is het mogelijk om je XRB naar een betreffende account te sturen.

Met “Change” is mogelijk om een andere account voor jou te laten “stemmen”, maar dat is iets waar we hier niet op ingaan.

Security

Een van de belangrijkste schermen voor iedere wallet is de “Security”. Hier is het mogelijk om je “Seed” op te vragen of je wachtwoord te wijzigen.

Misschien de belangrijkste optie is wel de 2-Factor-Authentication, een extra security om toegang te krijgen tot je wallet. Hier kan je met behulp van Google Authenticator een variabel toegangscode genereren.

Transactions

Onder de optie “Transactions” zijn alle transacties te vinden die gemaakt zijn met al je accounts. Er zijn niet veel opties die bruikbaar zijn voor de gewone gebruiker. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een label of notitie toe te voegen aan een transactie.

Settings

Hieronder zijn verschillende zaken in te stellen zoals het aantal minuten voordat je sessie eindigd en uitgelogd wordt uit de wallet. Het is mogelijk om je eigen pc/laptop de “Proof of Work ” uit te laten voeren, dit kan je transactie versnellen maar is geen garantie. Verder is het mogelijk om je login/alias aan te passen, maar dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

 

 

 

2 Comments

Leave a Comment

%d bloggers like this: